De Gea ipak ostaje u Manchesteru

Neslavan kraj prijelaznog roka za slavni Real

Edmir Škorić

David de Gea neće braniti u Real Madridu narednih mjeseci, iako mu je to bila velika želja.

Manchester United i Real bili su sklopili dogovor u ponedjeljak, u 13:39 su poslali dokumente, da bi United sugestije na ugovor poslao u 21:43 sati. Real je sve to prihvatio, napravile su se određene promjene.

igrači su potpisali ugovore, Real je potpisana dokumenta poslao u Manchester u 23:32 i ostalo je da United potpiše. Kada je United sve dogovorio s Keylorom Navasom, poslao je nazad dokumente u 23:53.

Real je sve završio u ponoć, u 00:02 je pokušao ppristupiti FIFA sistemu za transfere, no on je već bio zatvoren. Real je poslao dokumentaciju La Ligi u 00:26, ali nije im odobren transfer sa zakažnjenjem.

Nezadovoljni De Gea ostaje u Manchesteru, a nije branio na početku sezone, no u prilog mu ide ne baš sjajno izdanje Sergija Romera u posljednjem meču.

S druge strane, Navas ostaje u Realu kao prvi golman, pošto je Iker Casillas ranije prešao u Porto. Do januara ništa...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo da su u Realu u samom finišu prijelaznog roka dovodili zvijezde - Ronalda (Brazilca, op.a) 2002. za 45 miliona eura, potom Sergija Ramosa 2005. godine za 27 miliona, Luku Modrića 2012. godine za 30 miliona eura, a 2013. Garetha Balea za 91 milion.

A pored De Gee, Real nije uspio u finišu prijelaznog roka da dovede Serija Aguera, Paula Pogbu, Francka Riberyja, Davida Villu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.