Zeničanke zadržale najbolju igračicu

Nataša Popović nastavlja saradnju sa ŽKK Čelik

D. Kurbegović

Crnogorska košarkaška reprezentativka Nataša Popović nastavit će saradnju sa aktuelnim prvakom i osvajačem Kupa Bosne i Hercegovine ekipom Čelika.

Nakon što su na početku priprema najavili angažovanje još jedne igračice na poziciji centra, predstavnici kluba su uspjeli dogovoriti povratak Nataše Popović. 

U prošloj sezoni ova igračica je u Međunarodnoj regionalnoj ligi igrala u prosjeku 26,9 minuta, u prosjeku je postizala 12,1 poen i imala 7,2 skoka. U finalnoj utakmici Kupa prošle sezone odigranoj u Tuzli, Popović je bila najzaslužnija košarkašica za pobjedu i osvajanje pehara, a u prvenstvu je također bila jedan od najznačajnijih faktora za osvajanje nove titule prvaka države.

Dolaskom Nataše Popović, Čelik će i u narednoj sezoni biti značajan faktor kako u Regionalnom takmičenju tako i u Kupu i Prvenstvu Bosne i Hercegovine. Zbog nastupa u dresu reprezentacije Crne Gore Popović je dobila nekoliko dodatnih slobodnih dana i svojoj novoj-staroj ekipi će se priključiti u četvrtak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.