Održana Skupština Rukometnog saveza BiH

Tahirović na čelu RS BiH, usvojen finansijski izvještaj

Adnan Beganović

Legendarni bosanskohercegovački rukometni golman Enid Tahirović izabran je u Izvršni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine i u narednom periodu će obnašati funkciju predsjednika RS BiH.

Danas je održana izvještajno-izborna Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, a na istoj su bila prisutna 103 delegata.

Na samom početku Skupštine generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, Smajo Karačić, podnio je redovni i finansijski izvještaj i oba su jednoglasno usvojena.

Osim Tahirovića, koji je bio prijedlog Smaje Karačića u Izvršni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine iz bošnjačke komponente izabrani su Adnan Šteta, Edvin Beganović i Tajma Kapić, dok skod prredstavnika hrvatske i srpske komponente nije bilo nikakvih promjena.

"Moja velika želja je bila da u Izvršni odbor uđu nekadašnji istaknuti bosanskohercegovački rukometaši i žao mi je što nije prošao Jasmin Mrkonja. Također sam zadovoljan i što su članovi Skupštine usvojili moj redovni i finansijski izvještaj", između ostalog je za SportSport.ba istakao generalni sekretar Smajo Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.