U akciju se uključio i Bayern

Real Madrid donira milion eura za izbjeglice

Real Madrid je na svojim stranicama saopštio da će donirati milion eura za pomoć izbjeglicama u Španiji. 

Kako se navodi, klub će uz donaciju od milion eura osigurati dresove i sportsku opremu za mlade izbjeglice, a ovim gestom se pridružio ostalim klubovima koji žele pomoći u rješavanju izbjegličke krize. 

"Real će donirati milion eura za pomoć izbjeglicama koje budu smještene u Španiji. Klub želi da pomogne muškarcima, ženama i djeci koji su prinuđeni da napuste svoje domovine kako bi izbjegli od rata i smrti", stoji su saopštenju Reala. 

Vrijedi istaći da se akciji priključio i Bayern. Minhenski klub će donirati milion eura, a vlastima će pomoći i u otvaranju trening kampova za djecu u kojima bi mališani učili njemački, trenirali fudbal i dobijali besplatne obroke. 

Za svaku pohvalu, zaista...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.