Neslavan kraj prijelaznog roka za slavni Real

De Gea ipak ostaje u Manchesteru

Neslavan kraj prijelaznog roka za slavni Real

Edmir Škorić

David de Gea neće braniti u Real Madridu narednih mjeseci, iako mu je to bila velika želja.

Manchester United i Real bili su sklopili dogovor u ponedjeljak, u 13:39 su poslali dokumente, da bi United sugestije na ugovor poslao u 21:43 sati. Real je sve to prihvatio, napravile su se određene promjene.

igrači su potpisali ugovore, Real je potpisana dokumenta poslao u Manchester u 23:32 i ostalo je da United potpiše. Kada je United sve dogovorio s Keylorom Navasom, poslao je nazad dokumente u 23:53.

Real je sve završio u ponoć, u 00:02 je pokušao ppristupiti FIFA sistemu za transfere, no on je već bio zatvoren. Real je poslao dokumentaciju La Ligi u 00:26, ali nije im odobren transfer sa zakažnjenjem.

Nezadovoljni De Gea ostaje u Manchesteru, a nije branio na početku sezone, no u prilog mu ide ne baš sjajno izdanje Sergija Romera u posljednjem meču.

S druge strane, Navas ostaje u Realu kao prvi golman, pošto je Iker Casillas ranije prešao u Porto. Do januara ništa...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo da su u Realu u samom finišu prijelaznog roka dovodili zvijezde - Ronalda (Brazilca, op.a) 2002. za 45 miliona eura, potom Sergija Ramosa 2005. godine za 27 miliona, Luku Modrića 2012. godine za 30 miliona eura, a 2013. Garetha Balea za 91 milion.

A pored De Gee, Real nije uspio u finišu prijelaznog roka da dovede Serija Aguera, Paula Pogbu, Francka Riberyja, Davida Villu...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.