Sreću čine male stvari

Postigli gol nakon 14 godina pa pukli od sreće!

Da sreću čine male stvari pokazali su reprezentativci San Marina, koji je večeras u Litvaniji postigao prvi gol na strani nakon čak 14 godina!

Fudbaleri/amateri ove reprezentacije ionako rijetko postižu golove, a od posljednjeg pogotka postignutog van granica njihove države prošlo je 5,250 dana.

Ipak, svakoj seriji dođe kraj, pa se tako večeras desilo nešto što nije viđeno gotovo jednu i po deceniju. San Marino je postigao gol u Vilniusu, i to na sjajan način!

Igrao se 55. minut kada je Matteo Vitaioli iz slobodnog udarca pocijepao mrežu golmana domaćeg tima i poravnao na 1:1. Uslijedilo je neopisivo slavlje, a u teren su utrčali i rezervni igrači, članovi stručnog štaba...

Nažalost po San Marino, Litvanija je na kraju ipak došla do pobjede i to golom Spalvisa u sudijskoj nadoknadi. Bez obzira na to, ostat će im lijepa uspomena na 8. septembar 2015. godine.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.