U Zenici se sastaju Čelik i Široki Brijeg

Željo se "vadi" protiv Slobode, Sarajevo gostuje u Lukavici

Adnan Beganović

Nakon desetodnevne pauze nastavlja se Premijer liga. Danas i sutra su na rasporedu susreti 7. kola u kojemnas očekuje nekoliko zanimljivih susreta.

U Sarajevu na stadionu Grbavica snage će odmjeriti Željeznjičar i Sloboda. Ekipe ovaj susret dočekuju u različitom raspoloženju. Sloboda je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, dok su Plavi s Grbavice najneugodnije. Izabranici Milomira Odovića u prvih šest kola osvojili su samo sedam bodova i sve osim pobjede u današnjem susretu za njih bi moglo biti pogubno.

"Stvari su poprilično jasne pred ovu utakmicu. Mi imamo imperativ da dođemo do pobjede protiv jedne izuzetno jake ekipe koja je u usponu i koja ima nekoliko dobrih pojedinaca, ali su jaki i kao tim. Protiv Slobode moramo ući maksimalno ozbiljno, ova ekipa je prihvatila moj način i logiku razmišljanja i spremni smo za sutrašnji susret", uoči duela je istakao šef struke Željezničara Milomir Odović.

S druge strane, nekadašnji idol navijača Željezničara, Zajko Zeba, a danas prva violina Musemićevog orkestra bi i s bodom bio zadovoljan.

Željezničar ima imperativ pobjede, što može biti naša velika prednost. To trebamo iskoristiti, iako je Željo na Grbavici u svakom susretu favorit. No, i mi imamo mnogo toga za reći, te mislim da uz dobar pristup možemo do pozitivnog rezultata, a to je svaki rezultat osim poraza. Ne bih imao ništa protiv da se ponovi rezultat sa posljednjeg susreta na Grbavici".

U Zenici se sastaju Čelik i Široki Brijeg. Za razliku od nekih ranijih sezona, Čelik je u ovu ušao dosta dobro i izabranici Borisa Pavića žele nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima.

"Poznajemo Široki Brijeg,  to je kvalitetna ekipa koja ima glavu i rep, te će kazniti svako naše opuštanje. Ako budemo dali svoj maksimum uz veliku borbenost, agresivnost i koncentraciju od početka do kraja utakmice možemo se nadati tijumfu, s kojim bi bili bliže svome cilju, gornjem dijelu tabele", istakao je golman Čelika Adi Adilović, dok je najbolji strijelac Premijer lige svih vremena, te vođa napada Širokog Brijega, Wagner, poručio:

"Biće teška utakmica, Čelik ima dobru ekipu. U klubu je dobra atmosfera i uvjereni smo da možemo još bolje igrati. Želimo skupiti što više bodova u ostalim kolima".

U Lukavici se sastaju domaća Slavija i aktuelni bosanskohercegovvački šampion Sarajevo. Slavija s devet bodova iz šest kola može biti zadovoljna, dok s druge strane Sarajevo sa 11 iz isto susreta ne može biti zadovoljno, pa će zbog toga biti pod imperativom pobjede. Svjesni su u bordo taboru važnosti današnjeg susreta i uvjereni su da će na kraju kvalitet presuditi, te da će se kući vratiti s tri boda.

"Ne vjerujem da će utakmica u četvrtak biti slična onoj u maju ove godine, iako mi, naravno, priželjkujemo da na kraju opet ostvarimo pobjedu. Jako je važno za nas da pobijedimo i vjerujem da uz naš angažiran pristup od prve minute, pobjeda neće izostati", istakao je veznjak Slavije Edin Rustemović.

U Mostaru se sastaju Velež i Mladost Doboj Kakanj. Rođeni su očajno otvorili sezonu i jedina su ekipa bez pobjede, tako da im je susret sa novim premijerligašem od ogromnog značaja. Velež nema pravo na kiks i usudili bismo se reći da će Rođeni u slučaju poraza moći početi pakirati svoje kofere za niži rang.

Vodeći Zrinjski nakon dvije domaće "nule" sa Širokim i Čelikom iskupljenje traži u Prijedoru, dok će u Bijeljini snage odmjeriti Radnik i Drina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljiv susret odigrat će Vitez i Olimpic. Izabranici Mirze Varešanovića su u šest kola osvojili isto toliko bodova i jedno su od najvećih razočarenja sezone. Pokušat će se "izvaditi" u Vitezu, kod domaćina koji ima samo četiri boda, ali kojeg s klupe odnedavno predvodi sjajni stručnjak Branko Karačić.

U Banjoj Luci snage će odmjeriti Borac i Travnik. Domaća ekipa će u ovaj duel ući s novim trenerom, koji je najavio ofanzivnu igru, a Vezire bi sasvim sigurno i bod zadovoljio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.