Bundesliga, 4. kolo

Prvijenac Šunjića, debi Ibiševića, Bayern i Borussia sigurni

Edmir Škorić

U subotu su igrani susreti četvrtog kola njemačke Bundeslige. Borussia Dortmund je nastavila s pobjedama, Bayern je kiksao, Toni Šunjić je postigao prvijenac za Stuttgart...

Toni Šunjić je imao sjajan debi za Stuttgart, postigao je pogodak na gostovanju u Berlinu, no njegov tim nije uspio da ostane neporažen protiv Herthe, u čijem dresu je debitovao Vedad Ibišević, koji je ušao u finišu prvog dijela. Haraguchi i Lustenberger su bili strijelci za novu, drugu pobjedu Herthe.

Borussia Dortmund nakon četiri kola ima četiri pobjede, nakon što je u Hannoveru preokretom stigla do tri boda.

Bilo je 4:2 na kraju za Milionere, iako je Hannover vodio s 1:0. Oba gola za domaće postigao je Sobiech, a Aubameyang dva puta s penala, Mkhitaryan i autogol Felipea donijeli su pobjedu Dortmunđanima. Zanimljivo da je Felipe uz autogol skrivio i oba penala.

Darmstadt je bez Marija Vrančića, koji je sjedio na klupi, došao do tri boda u Leverkusenu protiv Bayera, a jedini gol postigao je Sulu u osmoj minuti.

Bayern je uz dosta muke slavio s 2:1 protiv Augsburga. Esswein je u finišu prvog dijela donio vodstvo gostima, a Lewandowski lijepim golom u 77. donosi Bavarcima izjednačenje. U finišu utakmice penal za domaće, Muller zabija za četvrtu pobjedu Bavaraca.

Duel Ingolstadta i Wolfsburga završen je bez pogodaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 4. kolo:
Bayern - Augsburg 2:1 (Lewandowski 77, Muller 90 - penal/ Esswein 43)
Hannover - Dortmund 2:4 (Sobiech 18, 53/ Aubameyang 35 - penal, 85 - penal, Mkhitaryan 44, Felipe 67 - ag)
Hertha - Stuttgart 2:1 (Haraguchi 14, Lustenberger 45/ Šunjić 36)
Ingolstadt - Wolfsburg 0:0
Bayer - Darmstadt 0:1 (Sulu 8)


Alexander Esswein Great GOAL Bayern Munchen vs... by brilche
Robert Lewandowski Amazing GOAL Bayern Munich... by brilche

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.