HNL, deveto kolo

Hajduk slomio otpor Zagreb, Slaven sačuvao bod protiv Splita

S. Bošković

Hajduk je protiv Zagreba potvrdio sjajnu formu, dok je Split u Koprivnici ostao bez sva tri boda.

Slaven Belupu i RNK Split u Koprivnici odigrali su bez pobjednika. Susret je završio rezultatom 1:1 i sa dva crvena kartona. Poveo je domaći tim na Gradskom stadionu preko Ejupija nakon samo osam minute igre. Pešić je poravnao nakon sedam minute igre u drugom dijelu. Petnaestak minuta prije kraja teren su napustili Mikulić i Blagojević.

Hajduk je bio bolji od ekipe Zagreba sa 1:0. U utakmici bez previše prilika jedini pogodak na susretu postigao je Mijo Caktaš nakon 20. minuta igre na ubačaja Milića. 

U sastavu Hajduka igrao je i Tino Sven - Sušić koji je u prvom poluvremenu bio veoma dobar. Ipak, drugih 45. minuta na Poljudu proteklo je u veoma dosadnoj igri i bez postignutih pogodaka. 

Hajduk je ovom pobjedom došao na drugo mjesto ljestvici i samo tri boda iza Dinama. NK Zagreb je ostao zakovan za dno.

HNL, deveto kolo:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Slaven Belupo - RNK Split 1:1 (Ejupi 8', Pešić 53')

Hajduk - Zagreb 1:0 (Caktaš 20')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.