Zrinjski reda pobjede

Zrinjski razbio Slaviju, mreža Plemića ponovo se nije tresla

Edmir Škorić

Zrinjski je večeras u Mostaru protiv ekipe Slavije slavio s uvjerljivih 4:0 u meču osmog kola Premijer lige BiH.

Zrinjski nastavlja da osvaja bodove i da suvereno drži prvo mjesto na tabeli.

Tim Vinka Marinovića ima šest pobjeda u osam kola, te 20 bodova, a zanimljivo da su i dalje jedina ekipa bez poraza, ali i bez primljenog gola. 

Prvu šansu na utakmici imala je Slavija u 16. minuti, kada je Ristić pogodio prečku. Zrinjski je uglavnom napadao, a vodeći gol postigao je u 36. minuti.

Peko je prošao po desnoj strani i ubacio, Mešanović je glavom loptu pospremio u mrežu za 1:0. U nastavku bez nekih većih uzbuđenja, no domaćin je uspio da još jednim golom riješi pitanje pobjednika.

Rezervista Filipović je u igru ušao u 61. minuti, a samo četiri minute kasnije pogodio je za 2:0. Isti igrač još jednim lijepim udarcem u 82. povisio na 3:0, da bi Mešanović minutu kasnije drugim golom postavio konačnih 4:0.

Zrinjski je neumoljiv, ali vidjet ćemo hoće li nastaviti nevjerovatnu seriju i u sljedećem kolu, kada bude gostovao Borcu u Banjoj Luci.

Zrinjski - Slavija 4:0 (Mešanović 36, 83, Filipović 61, 82)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Karačić, Blaić, Peko, Graovac, Radulović, Žeravica, Todorović, Stojanović, Mešanović, Laštro, Zakarić.

Slavija: Lučić, Ristić, Rovčanin, Grujičić, Pušara, Vejnović, Čomor, Arsenijević, Barić, Marković, Kartal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.