Četiri dana prije meča

Poznat novi protivnik Tomislava Spahovića

Dž. Mrakić

 Jedan od najboljih bh. MMA boraca Tomislav Spahović saznao je svog protivnika za FFC 19 priredbu u Linzu. 

Nakon što je Nicolai Salchow (5-0-0) po drugi put odbio odmjeriti snage s našim borcem, organizatori su se dali u potragu za drugim borcem koji će biti spreman stupiti u ring sa Spahovićem (7-5-0).

Radi se o dva metra visokom borcu iz Mađarske Gustavu Dietzu, koji, sudeći prema Sherdogu, ima tri borbe u MMA i skor od 1-2-0. Inače, Spahović ima niz od tri pobjede zaredom i trenutno je neporažen u FFC-u, inače vodećoj regionalnoj borilačkoj promociji.

Glavna zvijezda večeri bit će Alessio Sakara (15 borbi u UFC-u), koji će se boriti protiv Holanđanina Jasona Wilnisa, a priredbu ćete moći direktno pratiti na HRT-u s početkom od 22 sata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.