Imaju još par kola za popravak

Pet trenera u Engleskoj koji strahuju za svoj posao

S. Bošković

Od nekih engleskih prvoligaša očekivalo se dosta, no zakazali su. Ipak, igrači se neće mijenjati, nego će to biti treneri.

Tek je septembar, fudbalska sezona je u ranoj fazi, a pet trenera već strahuje za svoj posao pošto njihovi timovi bilježe očajne rezultate. Neki vlasnici dugo trpe lošu igru momčadi, ali ima i onih koji to ne rade, tako da se ova petorica trenera trebaju zabrinuti za svoju sudbinu.

5. Tim Sherwood ( Aston Villa)

Nakon kolapsa protiv Leicester Cityja, ovog vikenda, postalo je jasno da Tim Sherwood nije pravo rješenje za ekipu Aston Ville.

Mnogi su prognozirali da će njegovi rezultati biti dobri, ali postaje sve jasnije da se neće dugo zadržati u Villi, a možda ni u Premier ligi.

Osvojio je samo četiri boda iz pet odigranih utakmica, a utisak može popraviti sutra, na domaćem terenu, protiv Aston Ville.

4. Steve McClaren (Newcastle)

Newcastle pod vodstvom Stevea McClaren još nema pobjede, a postigli su samo tri pogotka. Trener je pod velikim pritiskom jer je potrošio mnogo novca, te bacio Svrake u očaj.

Zakovani su sa dno ljestvice, a na St. James Park stiže novi prvoligaš Watford.

3. Dick Advocaat (Sunderland)

Dick Advocaat prošle sezone je smatran herojem, nakon što je posložio ekipu bez glave i repa, te Sunderland ostavio u Premier ligi.

Ipak, ove sezone ekipa mu se raspala i pruža očajne partije. Dick pokušava, no njegove ideje ne prolaze. Sunderland je osvojio svega dva boda, a narednog kola sastaju se protiv solidnog Bournemoutha.

2. Brendan Rodgers (Liverpool)

Ako je vjerovati kladionicama Rodgers ima najviše šanse da napusti klubu nekog premierligaškog kluba. Trener Liverpoola imao je očajnu prošlu sezonu, a tako je počeo i ove godine. Porazi od West Hama i Manchester Uniteda, remi sa  Bordeauxom, te nikakva igra na terenu su dovoljni za otkaz.

Nisu Redsi pojačali neke glavne pozicije, makar ne kvalitetno, a odbrana im je katastrofalna. Ipak, malo lakši raspored im slijedi, a sutra na  Anfield gostuje ekipa Norwicha.

1. Jose Mourinho (Chelsea)

Prije par mjeseci Chelsea je bio šampionski tim, a sad se Mourinho muči sa igrom na terenu i ponašanjem igrača i osoblja. Nakon svađe sa Evom Carneiro i drugo osoblje i igrači počeli su se okretati leđa Portugalcu. Tome dodatno pridonosi i očajna forma Plavaca koji sa samo četiri boda sutra dočekuju Arsenal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.