9. kolo Premijer lige BiH

Lider gostuje u Banjoj Luci, Velež želi bijeg sa dna

Jučerašnjom utakmicom Radnika i Sarajeva u Bijeljini otvoreno je 9. kolo Premijer lige BiH, koje će biti kompletirano ovog vikenda.

Danas su na rasporedu četiri utakmice, od kojih je najzanimljivija zakazana za 19 sati, kada će u Banjoj Luci snage odmjeriti Borac i Zrinjski. Lider na tabeli prepun optimizma stiže na megdan, vjerovatno, nikad slabijem Borcu, pa bi se sve osim pobjede Mostaraca moglo smatrati iznenađenjem.

Vitez i Travnik će od 16 sati odigrati komšijski derbi, dok će istom terenu u Prijedoru snage odmjeriti domaći Rudar i Široki Brijeg. Interesantno bi trebalo biti i u Vrapčićima, gdje će Velež protiv Olimpica tražiti prvu pobjedu u sezoni i bijeg sa dna tabele.

Željezničar na Grbavici dočekuje Drinu, protiv koje će tražiti drugu pobjedu u nizu i priključak gornjem dijelu tabele. Sloboda će gostovati Mladosti iz Doboja kod Kaknja, dok će u Istočnom Sarajevu snage odmjeriti Slavija i Čelik. Vrijedi istaći da su sve tri utakmice sutrašnjeg programa zakazane za 16 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga, 9. kolo:

Vitez - Travnik
Rudar - Široki Brijeg
Velež - Olimpic
Borac - Zrinjski
Mladost - Sloboda
Slavija - Čelik
Željezničar - Drina

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.