Trener Wolfsburga 'prozvao' Bavarce

Hecking: Nikad se nisam divio Bayernu

Šesto kolo Bundeslige je na rasporedu već u utorak, a derbi kola će biti odigran na Allianz Areni.

Bayern će pred svojim navijačima dočekati Wolfsburg, koji je u posljednje vrijeme sve ozbiljniji rival Bavarcima. Istina, još uvijek su miljama daleko, ali mogu biti i te kako opasni, što je izjavio i Guardiola.

A trener Wolfsburga nije bio tako pažljiv u izjavi prije utakmice koja slijedi.

"Nikada se nisam divio Bayernu. Svaka im čast na svemu što rade, s tog aspekta ih poštujem", rekao je Dieter Hecking, te dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Postoje stadioni na kojim više volim atmosferu. Nikad nisam volio putovati u Munchen, a to je zbog moje loše statistike tamo te zbog daljine. Dolazim iz područja Ruhra i imam drugačije preferencije. Kada sam tek počeo s Wolfsburgom, Bayern je bio mnogo jači, a sada se snaga raspodjelila. Nismo bez šansi u Munchenu".

Utakmica Bayerna i Wolfsburga se igra sutra s početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.