Foto: EPA

Košarkašima Reala klupska titula prvaka

Real Madrid je najbolji na svijetu!

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida osvojili su naslov svjetskog klupskog prvaka. Kraljevi su danas u drugom susretu savladali brazilski Bauru rezultatom 91:79, te su stigli do naslova najboljeg tima svijeta.

Prije nekoliko dana brazilski tim je slavio pobjedu od jednog poena prednosti (91:90), ali večeras nisu imali šanse protiv raspoloženog tima iz Madrida.

Evropski prvak je već nakon prve dionice imao devet poena prednosti (24:15), a istom razlikom se otišlo i na odmor (49:40). 

Nastavak donosi sigurnu igru Reala. Nisu dopustili da se Bauru vrati u meč, te su na kraju slavili pobjedu od 12 poena razlike.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Jaycee Carroll je predvodio Real s 22 poena u ovom meču, Sergio Llull je dodao 21, a Trey Thompkins 17 poena.

Kod Baurua je Ricardo Fischer ubacio 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.