Odlazak u mirovinu najavio za 2017. godinu

Van Gaal: Zbog žene se opraštam od Uniteda, ali i od fudbala

Menadžer Manchester Uniteda Louis Van Gaal je na današnjoj press konferenciji najavio brzo povlačenje iz trenerskog posla.

"Napustit ću Manchester United i fudbal 2017. godine. To ću uraditi zbog obećanja kojeg sam dao ženi, a on je da ćemo tada ići u naš zajednički raj. Obećanja se ne smiju kršiti", rekao je Van Gaal i dodao:

"Ovo je čudan posao i nikada ne možeš nešto reći sa sigurnošću. Supruzi sam obećanje dao kad sam imao 55 godina, a 2017. godine ću imati 65 i teško bi mi reklo reći ne".

Potom se Van Gaal posvetio priči o fudbalu i utakmici protiv Wolfsburga:

"Ekipa je sazrijela da se izbalansira. Napredujemo iz sedmice u sedmicu, a to je ono što nam treba da bismo osvojili Premiership i Ligu prvaka. Protiv Wolfsburga neće igrati Carrick, Valencia i Herrera, ali će Schweinsteiger biti spreman".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.