Jadranska liga

Zadar bolji od Cibone na startu nove sezone ABA lige

E. Škorić

Danas je startala nova sezona ABA lige, a Zadar je na premijeri savladao Cibonu sa 62:53.

Oko 5.000 gledatelja okupilo se u dvorani Krešimira Ćosića, gdje je Zadar ostvario pobjedu nad rivalom iz Zagreba.

Zadar je krenuo u meč 9:0 serijom, a Cibona niti jednom više nije uspjea da izjednači. Imali su Zadrani i 10 poena prednosti u više navrata, bilo je i plus 12. 

U 36. minuti Cibona je došla na minus tri, ali nije uspjela da se vrati, pa je izgubila devet razlike.

Amerikanac Glenn Cosey je predvodio Zadar do pobjede sa 20 poena i četiri asistencije, Ivan Marinković je ubacio 11 poena uz sedam skokova, a kod Cibone Ante Žižić je bio najbolji s 11 poena. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zadar u drugom kolu gostuje u subotu Krki, dok će Cibona u nedjelju biti domaćin slovenskom Tajfunu.

Union Olimpija je sa 91:76 savladala MZT Skoplje. Lešić je u domaćim redovima ubacio 19 poena, Zack Wright 14, Hrovat 12, a Zagorac 11 poena. Drenovac je sa 21 poenom bio najbolji kod gostiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.