Veznjak Mladosti za SportSport.ba

Hasić: Imamo ekipu koja može ostati u Premijer ligi

Dino Kurbegović

Mladosti iz Kaknja u 11. kolu Premijer lige savladala je Drinu rezultatom 4:2, te se tako približila ekipama iz sredine tabele. Novajlija u ligi igra dosta dobro, samo dva puta su poraženi i vjeruju da u debitantskoj sezoni mogu ostvariti ostanak u ligi.

Veznjak Šerif Hasić sa 26 godina veće je dosta toga prošao u svojoj karijeri, a protiv Drine je bio asistent za četvrti pogodak kluba i ovjeru pobjede. Nakon utakmice razgovarali smo sa ovim defanzivnim veznjakom, koji je kazao svoje impresije nakon pobjede nad gostima iz Zvornika.

"Dobra utakmica, za nas je bila prekretnica u borbi za opstanak. Drina iako je posljednja na tabeli, pružila je dobar otpor, utakmica je bila dosta izjednačena i puna šansi, golova. Bilo je dobro, asistirao sam za taj četvrti pogodak i zadovoljan sam. Igrali smo ofanzivnije sa dva ofanzivna vezna, izašli smo visoko ispunili cilj i ostali u utrci za opstanak u ligi", kaže Hasić.

Naredno kolo Mladost gostuje na Piroti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo čvrsta ekipa, igramo dobro i na strani, možemo napraviti dobar rezultat protiv Travnika, naravno bili bi zadovoljni i jednim bodom. Mi imamo velike šanse da ostanemo u ligi, imamo dobar raspored, dobru ekipu i nadam se da do kraja možemo ispuniti taj cilj", kazao je za SportSport.ba Hasić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.