Pet užasnih stvari Mourinha

Jose Mourinho: Profesionalac, a amater!

S. Bošković

Jose Mourinho je profesionalni fudblaski trener, koji se nekada ponaša poput amatera.

Trener Plavaca Jose Mourinho uživa reputaciju jednog od najboljih svjestskih stručnjaka, ali isto tako i reputaciju loše i arogantne osobe koja je uvijek u ulozi žrtve.

On sebe smatra nezamjenjivim, ali ako pogledamo povijest njegovog ponašanja prema protivnicima ili vlastitom osoblju te igračima dobijemo utisak da ne postoji previše ljudi koji ga žele u klubu.

Ovo je pet najgorih incidenata koje je Mourinho napravio u karijeri. 

5. Tito Vilanova

Nakon poraza od Barcelone 2011. godine Special One nije znao šta da radi. Onda se odlučio za veoma jadan potez. Došetao je do tadašnjeg asistenta Barcelone Tito Vilanove i stavio mu prst u oko. Nakon toga je jednostavno odšetao dalje.

4. Cristiano Ronaldo

Voljeli ga ili ne morate priznati da nije puno sportaša prošlo put od dna do vrha. Cristiano Ronaldo jest i postao je jedan od najboljih fudbalera u povijesti. Svi treneri su željeli da ga imaju u svom timu, a Mourinho je dobio priliku za to.

Nakon susreta protiv Chelsea Ronaldo je prozivao Mourinha kako ne priznaje svoje greške, a Specijalni je te optužbe izbjegao ismijavajući Ronaldov put od dna do vrha, te ga je nazvao needuciranim.

3. Rafa Benitez

Rafa Benitez ima naviku da preuzima bivše klubove Mourinha, te da postiže lošije rezultate od njega. 

Benitezova žena pozvala je Mourinha da napusti klub pošteno, ali Portugalac je po običaj našao način da uzvrati, te joj rekao:

"Provodi manje vremena razmišljajući u fudbalu, a više vremena pravi mužu zdravu hranu kako bi izgubio na težini".

2. Eva Carneiro

Svima je već poznata priča o Evi Carneiro i Mourinho. Sve se desilo nakon remija Chelsea i Swansea (2:2) kad se Mourinho istresao na doktorici. Ona je utrčala na teren kako bi pružila pomoć Edenu Hazardu.

Na video snimkama može se vidjeti Mourinho kako upućuje seksističke komentare prema Evi, te kako je vrijeđa. Naravno, on je odstranio lijepu doktoricu sa klupe, a ona je nakon toga podnijela ostavku. 

1. Anders Frisk

Nakon poraza od Barcelone 2005. godine u Ligi prvaka Jose Mourinho je javno tvrdio da je vidio Franka Rijkaarda, tadašnjeg trenera Barcelone, i Andresa Friska, sudca utakmice, skupa u sobi za sudce na poluvremenu.

Naravno, Special One kasnije je priznao laž, no to nije moglo pomoći Frisku.

Njegovoj obitelji stizale su prijetnje smrću, te je morao ranije u penziju, nakon 18 godina kvalitetnog suđenja.

U međuvremenu Mourinho je ima mnoštvo prestižnih trenerskih poslova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.