Dobio otkaz u Liverpoolu

Rodgers: Izuzetno sam razočaran

Brendan Rodgers je nakon otkaza u Liverpoolu izjavio da je počastovan što je u svojoj trenerskoj karijeri imao priliku voditi taj klub. 

Čelnici tima sa Anfielda odlučili su uručiti otkaz Rodgersu poslije remija u derbiju sa Evertonom, a kao njegovi mogući nasljednici spominju se Carlo Ancelotti i Jurgen Klopp. 

"Izuzetno sam razočaran odlaskom iz Liverpoola. Bila mi je čast i privilegija da u posljednje tri godine treniram jedan od najvećih klubova. Svakodnevno sam davao sve od sebe da razvijem igrače i ekipu na koju će naši veličanstveni navijači biti ponosni", izjavio je Rodgers za britanske medije i dodao:

"Ekipa je u tranziciji, ali posjeduje talenat i pokazuje jak osjećaj zajedništva. Očekujem da će se razviti u narednim sedmicama, a mom nasljedniku želim uspjeha do kraja sezone", riječi su Rodgersa. 

Podsjetimo, Rodgers je preuzeo Liverpool u junu 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.