Plasman na EP žele posvetiti Speedu

Robson-Kanu: Subota bi mogla biti veliki sportski dan za nas

Napadač Velsa Hal Robson-Kanu istakao je da će plasman na Evropsko prvenstvo biti ogroman uspjeh za njegovu reprezentaciju.

Velsu predstoji duel sa Bosnom i Hercegovinom, u kojem bi mogli i potvrditi svoj plasman u Francusku. U slučaju da se to ne dogodi, Velšanima onda slijedi domaći meč sa Andorom, koji bi trebao biti samo formalnost.

"Trenutno smo fokusirani samo na meč sa Bosnom i Hercegovinom. Subota bi mogla biti veliki sportski dan za našu naciju i želimo se već tada radovati plasmanu na Evropsko prvenstvo", rekao je Robson-Kanu.

Napadač Readinga sa svojim saigračima ima poseban motiv da napravi veliki uspjeh.

"Plasman na EURO ćemo posvetiti Garyju Speedu, našem bivšem selektoru koji je tragično okončao svoj život. On je bio sjajan čovjek i bili smo utučeni kada nas je napustio. Na njegovo mjesto došao je Coleman, koji nas je uzdigao i doveo nas pred vrata ogromnog uspjeha", zaključio je Robson-Kanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.