Prije utakmice sa BiH neće odraditi nijedan trening u Zenici

Čudna odluka selektora Velsa Chrisa Colemana

Prije utakmice sa BiH neće odraditi nijedan trening u Zenici

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH za osam dana igra možda i najbitniju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine. 

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića nemaju izbora protiv Velsa, osim pobjede i tri boda, koja bi nas prije zadnjeg kola ostavila u utrci za treće mjesto i plasman u baraž.

Naši reprezentativci će se okupiti u ponedjeljak u Trening kampu N/FSBiH u Zenici, gdje će boraviti i trenirati do utakmice u subotu. Zanimljivo da će protivnik naše selekcije, reprezentacija Velsa u našu zemlju doći čarter letom iz Kardifa u petak u 16:40 sati po protokolu, ali neće odraditi nijedan trening na Bilinom polju.

Ovu informaciju za SportSport.ba potvrdila je i Slavica Pecikoza PR Nogometnog saveza BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Istina je da Vels neće trenirati u Zenici, to je odluka njihovog selektora Chrisa Colemana i mi naravno poštujemo protokol naših gostiju. Kako se bavim ovim poslom još se nijednom nije desilo da jedna reprezentacija koja gostuje u našoj zemlji ne obavi nijedan trening prije utakmice. Naravno to je malo čudno, ali to je njihova stvar i na nama je da budemo dobri domaćini", kazala je za SportSport.ba Pecikoza.

Vels će u petak stići u Zenicu do 18 sati, a već u 18 i 30 će održati press konferenciju na Bilinom polju na kojoj će se obratiti selektor i jedan igrač. Protivnik naše selekcije biće smješten u hotelu Zenica, gdje će ostati do nedjelje ujutru, kada je planiran povratak za Kardif.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti