Sretan u redovima njemačkog prvaka

Gotze: Ne želim napustiti Bayern

Adnan Beganović

Njemački reprezentativac Mario Gotze izjavio je da ne želi napustiti redove aktuelnog njemačkog prvaka Bayerna.

U nekoliko posljednjih mjeseci mnogo se špekuliše o Gotzeovom odlasku iz Bayerna, no izgleda da od toga neće biti ništa.

Naime, njemački reprezentativac je u razgovoru za Suddeutsche Zeitung istakao da je sretan u Bayernu, te da u budućnosti želi imati bitnu ulogu u timu.

"Bilo je mnogo i mojih pogrešaka, ali mislim da sam u posljednje dvije godine u Bayernu mnogo sazrio. Sretan sam ovdje i u budućnosti želim igrati bitnu ulogu u timu. Nikada nisam razgovorao sa nekim drugim klubovima, možda je i bilo zainteresiranih za mojim uslugama, ali ja nisam bio upoznat s tim", izjavio je Gotze.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemački reprezentativac je u Bayern stigao 2013. godine iz Dortmunda.

"Navijaču su mislili da sam u Bayern došao radi novca. Žao mi je zbog toga, ali u Bayern sam stigao samo radi sportskih razloga", dodao je Gotze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.