Jovo Kojić pauzira zbog tri žuta kartona

Čelik oslabljen protiv Viteza

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će u okviru 12. kola Premijer lige na Bilinom polju dočekati ekipu Viteza. Biće to duel komšijskih ekipa, te repriza 1/16 finala Kupa, kada su Zeničani golom Anela Dedića obezbijedili prolazak u dalji krug takmičenja.

Čelik je u Premijer ligi odigrao četiri utakmice protiv Viteza, te zanimljivo još čeka na pobjedu. Dvije utakmice na Bilinom polju su završene bez pobjednika, dok je u Vitezu jednom bilo 1:1, dok je u prošloj sezoni Vitez golom Marka Basare minimalno savladao crno-crvene.

Nakon što su srušili negativnu tradiciju protiv Borca, izabranici Borisa Pavića sigurno će pokušati pobjedom nad komšijama prekinuti i tu tradiciju, te se s tri boda vratiti u gornji dio tabele.

Stručni štab zbog tri žuta kartona za ovu utakmicu neće moći računati na sjajnog stopera Jovu Kojića, a njega će u odbrani najvjerovatnije zamijeniti uvijek pouzdani Zlatko Kazazić.

Nakon 11. odigranih kola Čelik se nalazi na osmoj poziciji sa 16 bodova, dok je Vitez na 12 mjestu s 13 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.