Sedamdeset godina Čelika dostojno obilježeno u Zenici

Održana svečana akademija kluba s Bilinog polja

Sedamdeset godina Čelika dostojno obilježeno u Zenici

D. Kurbegović

Velika sala Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, sinoć je bila domaćin Svečanoj akademiji nogometnog kluba Čelik naziv "70 godina čeličnog ponosa NK Čelik". 

 Organizator akademija bila je Neformalna grupa građana "Za Čelik", koja je na sebe preuzela organizaciju ove velike manifestacije, koje se u klubu nisu sjetili u junu mjesecu.

Akademiji su prisustvovali bivši igrači kluba: Buza, Vujačić,Štala, Draško, Brdarević, Gavran, Bajrić, Brkić, Hafizović., te sadašnji igrači ispred kojih se obratio kapiten Adi Adilović.

Za govornicom su se pojavili organizatori: Tarik Ajanović, Vladan Popović, Zijad Softić, bivši igrač Momčilo Vujačić, te glumac Haris Burina vjerni navijač Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sinoć su se na manifestaciji pojavili i ljudi iz kluba sa Koševa, na čelu sa predsjednikom Edisom Kusturicom, čime je dokazana dobra saradnja između velikih klubova u našoj zemlji.

Danas će u prostorijama Muzeja grada Zenice biti održana prigodna izložba, na kojoj će posjetioci moći vidjeti stare trofeje i plakete Čelika. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.