Od pet golova ove sezone četiri iz slobodnjaka

Miralem Pjanić - kralj slobodnih udaraca

Endin Čaušević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić trenutno je najbolji igrač Rome, a njegovi golovi iz slobodnih udaraca oduševljavaju sportsku javnost u svijetu.

Pjanić je ove sezone postigao pet golova u svim takmičenjima za Romu, a čak četiri su bila iz slobodnog udarca. Iako se sve češće piše o odlasku bh. fudbalera iz Rome, Pjanić je ovim 'majstorijama' sigurno digao svoju cijenu.

Roma - Juventus 2:1

Prvi gol iz slobodnog udarca Pjanić je postigao u drugom kolu italijanske Serije A u derbiju protiv Juventusa. Roma je slavila sa 2:1, a Pjanić je bio strijelac prvog gola. Sjajno je izveo slobodnjak i primorao legendarnog Buffona da izvadi loptu iz mreže Juventusa.

Roma - Carpi 5:1

Novi gol Pjanića iz slobodnog udarca vidjeli smo u šestom kolu Serije A kada je Roma na svom terenu ugostila Carpi. Rimljani su slavili sa 5:1, a Pjanić je u 28. minuti postigao drugi gol za Romu.

Roma - Empoli 3:1

U posljednjem kolu Serije A Roma je na Olimpicu ugostila Empoli i savladala ih sa 3:1. Domaći su do vodstva stigli u 56. minuti, a ne treba ni govoriti da je strijelac bio Pjanić, naravno, iz slobodnjaka.

Bayer Leverkusen - Roma 4:4

Pjanić je sinoć u Ligi prvaka protiv Leverkusena postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca za vodstvo Rome 3:2 u 54. minuti. Treba dodati da je Pjanić tek treći igrač u historiji Rome koji je dao gol iz slobodnjaka u Ligi prvaka. Prije njega to su učinili Totti i Baptista.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.