Garcia: Džeko ne može odigrati čitavu utakmicu

Trener Rome uoči Bayera

Garcia: Džeko ne može odigrati čitavu utakmicu

Fudbaleri Rome u trećem kolu Lige prvaka idu na megdan Bayeru iz Leverkusena, a za trenera Rudija Garciju je ohrabrujuće to što će moći računati na gotovo sve igrače. 

Od povrede se uspješno oporavio i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko, ali nije dovoljno spreman da cijelu utakmicu provede na terenu. To je uoči utakmice na konferenciji za medije potvrdio i sam Rudi Garcia. 

"Rudiger i Džeko ne mogu igrati 90 minuta, ali su spremni. Na raspolaganju su mi gotovo svi igrači, to je dobra vijest",  kazao je Garcia i potom dodao:

"Bayer je dobra ekipa. Ide im jako dobro u Ligi prvaka, tako da će utakmica biti sjajna. Bayer je od prvog januara odigrao 14 utakmica, a ja i pomoćnici smo analizirali gotovo svaku."

Garcia je u svom obraćanju naglasio koliko su važne utakmice s Bayerom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bitne su nam ove dvije utakmice protiv Bayera. Moramo na Ligu prvaka reproducirati formu koju u posljednje vrijeme imamo u domaćoj ligi. Grupna je faza poput mini lige, svaka te pobjeda dovodi bliže prolasku grupe, svaki poraz sve dalje. Ako pobijedimo sutra to će biti veliki korak prema naprijed za nas."

Podsjetimo, utakmica između Bayera i Rome igra se sutra od 20:45 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.