Nema običaj kritikovati svoje igrače

Guardiola: Neuer nije krivac za poraz od Arsenala

Fudbaleri Bayerna su u Londonu pretrpjeli poraz od Arsenala rezultatom 2:0, a u centru pažnje bio je golman Bavaraca Manuel Neuer.

Nakon nekoliko fenomenalnih intervencija u prvom poluvremenu, Neuer je u 77. minuti pogriješio i 'poklonio' vodstvo Arsenalu.

"Nikada nisam kritikovao igrača zbog neke odluke, bila ona ispravna ili pogrešna. Neuer je u tom trenutku napravio procjenu i to je to. Znam da Manuel nije krivac za poraz od Arsenala. Uostalom, napravio je neke sjajne odbrane imao u prvom poluvremenu", rekao je Pep Guardiola.

Za Arsenal je ovo bila prva pobjeda u grupi F kojom se londonski tim uključio u borbu za plasman u drugi krug. S druge strane, Bayernu je poraz u Londonu bio prvi u novoj sezoni Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.