Foto:EPA

Bivši trener Real Madrida preuzima Bayern?

Kroos: Ancelotti bi bio uspješan na klupi Bayerna

S. Bošković

Carlo Ancelotti spominje se kao zamjena za Pepa Guardiolu na klupi Bayerna, a Toni Kroos smatra da bi se Italijan sjajno snašao u Minhenu. 

Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge ove sedmice je rekao da će klub o sudbini Guardiole odlučiti do kraja godine. Ukoliko Španac, koji se povezuje s prelaskom u Manchester City, ode s klupe bavarskog tima njegova zamjena bi trebao biti Carlo Ancelotti. 

Kroos, koji je igrao pod palicom sjajnog stručnjaka u Real Madridu, uvjeren je da Ancelotti može uspjeti u Bayernu:

"Naravno, trener svjetske klase kao on bi preuzeo samo jedan, eventualno dva tima u Njemačkoj", rekao je Kroos, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On se snalazi svugdje, odlično govori engleski. Zašto ne bi bio uspješan u Bayernu. U svakom slučaju on bi bio jedan od najinteresantnijih trenera u Bundesligi".

Podsjetimo, Carlo Ancelotti je Real Madridu donio jdugo očekivanu desetu titulu prvaka Evrope. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti