NK Široki Brijeg traži novog trenera

Ćutuk odstupa na kraju sezone

Iako je do kraja Premijer lige BiH ostalo još pet kola, Nogometni klub Široki Brijeg krenuo je u potragu za novim šefom stručnog štaba.

Aktuelni prvi čovjek struke, Mario Ćutuk na kraju sezone odstupiće se klupe aktuelnog lidera premijerligaškog karavana. Naime, Ćutuk ne posjeduje licencu za vođenje ekipe u elitnom razredu našeg fudbala, pa je to i jedan od razloga što Širokobriježani nisu dobili licencu za nastup u evropskim kupovima. Toga su svjesni u klubu, a i sam Ćutuk, pa je stoga dogovoren sporazumni raskid ugovora. "Klub je na prvom mjestu i da bi dobio licencu, moraju se ispoštovati određeni uvjeti. Nemam licencu i to je razlog zbog čega Široki nije dobio odobrenje za nastup u eurokopovima. Stoga smo se dogovorili za raskid saradnje. Ipak, prije toga želim da osvojimo titulu prvaka", rekao je Ćutuk. Uprava premijerligaša sa Pecare već je krenula u potragu za novim trenerom, a navodno su već obavljeni razgovori sa jednim našim proslavljenim trenerom. Ipak, u klubu nisu željeli saopštavati njegovo ime dok se cijeli posao ne završi, a sportska javnost naše zemlje ime Ćutukovog nasljednika mogla bi saznati već u nedjelju nakon susreta 26. kola u kojem će Široki Brijeg gostovati u Orašju i pokušati osvojiti bod(ove) koji bi ih ostavili u utrci za novog šampiona naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.