Pune garaže sjajnih automobila

Šta voze bogati fudbaleri: Automobile i traktore

S. Bošković

Poznato je da fudbaleri godišnje zarađuju milione, a te milione najviše vole da potroše na skupa vozila. 

Ipak, ima i izuzetaka poput Jesusa Navasa koji, unatoč velikoj sedmičnoj zaradi od 90 000 funti, vozi Nissan Micru koja košta 10 000 funti.

Nedavno je Real Madrid svoje fudbalere nagradio najnovijim modelima Audija. Vrijednost svakog automobila procjenjuje se na 180 000 konvertibilnih maraka. 


5. Igrači Real Madrida

Real Madrid ne štedi i želi da njihovi fudbaleri uživaju i u vožnji do trening kampa. Dali su im na izbor da biraju između različitih modela Audija. Hrvatski reprezentativci, Luka Modrić i Mateo Kovačić, izabrali su Audi Q7 3.0 TDI 272 cv. Vrijednost se procjenjuje na 180 000 KM. 

4. Yaya Toure

Jedan od najboljih fudbalera Manchester Cityja Yaya Toure vozi SUV od Range Rovera. Ipak, ovaj automobil je malo jeftiniji od SUV-a kojeg voze igrači Real Madrida. Vrijedi oko 160 000 KM. 

3. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo ne štedi i vjerovatno troši najviše od svih fudbalera. U garaži ima parkirane automobile koji skupa vrijede milione i milione. 

Posjeduje Lamborghini Aventador, Koenigsegg CCX, Ferrari 599 GTO, Rolls Royce Phantom Drophead Coupe i Aston Martin DB9, te mnogo druge. Kolekciji je dodao i privatni avion. 

2. Theo Walcott

Theo Walcott, fudbaler Arsenala, ne troši previše puno na automobile. Njegova Alfa Romeo košta oko 50 000 KM. 

1. Per Mertesacker

Ipak, izuzetak je Per Mertesacker. Igrač Arsenala nije fan skupih automobila, no ne privlače ga ni oni prosječni. Kako prenose britanski mediji Nijemac najviše voli traktor. 

Novac mu nije problem, tako da Per za traktor izdvojiti preko 25 000 KM. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.