Liga 12

Nova pobjeda Širokog, Student razbio Vardu

Edmir Škorić

Večeras je odigrano još nekoliko utakmica petog kola Lige 12.

Široki je na Pecari sa 88:83 savladao Kakanj. Presudna je bila druga četvrtina u kojoj je domaćin bio bolji sa 10 razlike (26:16).

Dee je sa 22 poena bio najbolji domaći igrač, dok je Maksimović na drugoj strani bio sjajan sa 27 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

Mladost je u Mrkonjić Gradu sa 86:81 bila  bolja od Zrinjskog, a do pobjede je domaći tim vodio Radukić sa 23 poena i 10 skokova. U sastavu Zrinjskog Janjušević je ubacio 18 poena, a Tuljković 14.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Student je sa 96:60 razbio Višegrad u Mostaru. Najzaslužniji za pobjedu Mladosti svakako je Marković, koji je ubacio 21 poen, a Tomašević je u sastavu Višegrada ubacio 22 poena uz osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.