Postigao deset golova

Leon Benko najbolji strijelac jesenjeg dijela Premijer lige

Adnan Beganović

Iskusni hrvatski napadač, Leon Benko, najbolji je strijelac jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Napadač Sarajeva u pobjedi nad Olimpicom (3:1) bio je dvostruki strijelac, pa je stigao do brojke od 10 postignutih golova u jesenjem dijelu prvenstva.

Napadač Širokog Santos Lago Wagner, koji je do ovog kola bio na čelu liste strijelaca, u Bijeljini nije uspio savladati golmana Radnika, Asmira Avdukića, pa je tako jesenji dio sezone završio sa devet golova na svom kontu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na trećem mjestu liste strijelaca izdvojio se napadač Drine, Marko Jakiš, sa sedam postignutih golova, dok su po šest golova u jesenjem dijelu prvenstva postigli Mersudin Ahmetović (Sloboda), Haris Dilaver (Mladost), Mahir Karić (Čelik), te Krste Velkoski (Sarajevo).

ime i prezime klub broj GOLOVA
Leon Benko FK Sarajevo 10
Santos Lago Wagner NK Široki Brijeg 9
Marko Jakšić FK Drina 7
Haris Dilaver FK Mladost 6
Krste Velskoski FK Sarajevo  6
Mersudin Ahmetović FK Sloboda 6
Mahir Karić  NK Čelik  6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.