Lista strijelaca Premijer lige: Wagner pobjegao Benki

Napadač Širokog postigao devet pogodaka

Lista strijelaca Premijer lige: Wagner pobjegao Benki

Adnan Beganović

Legenda Premijer lige i napadač Širokog Brijega, Santos Lago Wagner, nalazi se na čelu liste strijelaca Premijer lige.

Iskusni napadač je u pobjedi Širokog Brijega nad Drinom (5:1) postigao pogodak, te je tako stigao do brojke od devet postignutih pogodaka u sezoni.

Iza Wagnera sa osam postignutih poogodaka ostao je napadač Sarajeva, Leon Benko, koji je jučerašnju pobjedu Bordo tima nad Slobodom (1:0) gledao sa klupe za rezervne igrače.

Po šest pogodaka u dosadašnjem dijelu sezone postigla su četiri fudbalera i to Mersudin Ahmetović (Sloboda), Haris Dilaver (Mladost), Marko Jakšić (Drina), te Mahir Karić (Čelik).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I po pet pogodaka postigla su četiri fudbalera i to Feđa Dudić (Travnik), Veldin Muharemović (Olimpic), Darko Spalević (Slavija), Krste Velkoski (Sarajevo).

Ime i Prezime Klub Broj pogodaka
Santos Lago Wagner Široki Brijeg 9
Leon Benko Sarajevo 8
Mersudin Ahmetović Sloboda 6
Marko Jakšić Drina  6
Haris Dilaver Mladost  6
Mahir Karić Čelik 6
Feđa Dudić Travnik 5
Veldin Muharemović Olimpic 5
Krste Velkoski Sarajevo 5
Darko Spalević Slavija 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.