Bryant nezaustavljiv za Nuggetse

NBA, finale Zapada

Lakersi poveli u finalu Zapada

Edmir Škorić

U prvoj utakmici finala Zapadne konferencije, Los Angeles Lakersi, na krilima odličnog Kobe Bryanta poveli su u finalnoj seriji protiv Denver Nuggetsa, rezultatom 105:103. Carmelo Anthony i društvo sinoć su bili blizu pobjede, ali domaći su imali fantastičnog Kobija.

Los Angeles Lakersi su u prepunom "Staples Centru" pred svojim navijačima poveli u finalu Zapadne konferencije, savladavši Denver Nuggetse rezultatom 105:103. Pitanje večerašnjeg pobjednika riješila su Bryantova slobodna bacanja u posljednjim minutama . Naime, Anthony je napravio prekršaj nad Bryantom, a ovaj pogodio oba slobodna bacanja, pet sekundi prije kraja, pri rezultatu 103:102.

Kao što je to više puta do sada radio, Kobe Bryant je i sinoć briljirao i svoju momčad doveo do pobjede. Upisao je 40 poena i tome dodao 4 asistencije, a nastupio je unatoč ozljedi prsta. Uz Bryanta, Pau Gasol dodao je 13 poena, od toga sedam u posljednjoj četvrtini, a jednak učinak imao je i Derek Fisher.

Carmelo Anthony bio je najbolji u redovim Nugettsa s 39 postignutih poena, dok je tome Billups dodao svojih 18 poena, ali nije to bilo dovoljno da se pobijede Lakersi.

"U doigravanju NBA košarke nema moralne pobjede, biće zaista teško u narednih 48 sati", riječi su trenera Denvera, George Karla.

"Odjednom sam osjetio da nemamo energiju, pa sam je morao preuzeti na sebe, ali to je samo dio moje odgovornosti za ovu ekipu", kazao je Kobe Bryant.

Druga utakmica finala Zapada igrat će se već u četvrtak, a domaćin je i ovaj put "Staples Center" i Los Angeles. Nuggetsi su izgubili 11 uzastopnih playoff utakmica protiv Lakersa, uključujući i prvi krug prošle sezone.

NBA, finale Zapadne konferencije:
Los Angeles Lakersi - Denver Nuggetsi 105:103 (1:0)


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.