Foto: EPA

Žele manji broj klubova

Barca i Real istupaju iz lige?

Midhat Šljivak

Ekipe Barcelone, Reala i Baskonije zaprijetile su istupanjem iz španske ACB lige.

S novim formatom Eurolige, koja će početi s ligaškim takmičenjem, španski velikani će odigrati ogroman broj utakmica. 

Ovi timovi se zbog toga zalažu za smanjenje ACB lige. Trenutno, najbolji razred španskog prvenstva broji 18 klubova, a ova tri tima se zalažu za smanjenje lige na 16 ili 14 timova, kako bi im se olakšala sezona.

Eventualnim plasmanom u završnice oba takmičenja, ekipe bi u sezoni odigrale preko 90 utakmica, što je nevjerovatna brojka i to bi dovelo do velikog broja povreda.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U španskim velikanima ne žele igrati toliki broj utakmica, te su zatražili smanjenje. Ako se to ne bi desilo, postoji mogućnost da ove tri ekipe istupe iz lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.