Scolari mijenja Erikssona?

Vlasnik Manchester Citya, Thaksin Shinawatra objavio je da Sven-Goran Eriksson neće biti trener Manchester Cityja u narednoj sezoni. Kako je Shinawatra objasnio, Eriksson nije pravi čovjek za njegov tim.

Vlasnik Citya, kao razlog ove odluke naveo je slabe rezultate Citya u ovoj sezoni, a kap koja je prelila čašu je bila utakmica protiv Fulhama u kojoj je City vodio s 2:0 i na kraju izgubio 2:3. Nakon utakmice se sastao s Erikssonom i kazao mu da će biti otpušten na kraju sezone.

"Sven je smireno reagirao kao i obično, ali je bio iznenađen i razočaran", rekao je BBC-u neimenovani izvor.

Shinawatra je u potrazi za novim trenerom, a najveći favorit je Portugalac Luiz Felipe Scolari.

Eriksson je došao na mjesto trenera Cityja pet sedmica prije početka sezone i u novembru je zauzimao treće mjesto na tabeli Premier lige. U ovoj godini ekipa je počela bilježiti loše rezultate ostvarivši samo četiri pobjede u posljednjih 15 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.