Prvi čovjek Dinama opet priveden

Uhapšen Zdravko Mamić!

Edmir Škorić

Prvi čovjek zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić, uhapšen je jutros.

U akciji koja još traje, Mamić je uhapšen zajedno s još četiri osobe. Obzirom da se akcija sprovodi, nema nekih detaljnijih informacija o hapšenju vlasnika nogometnog kluba iz Zagreba.

Prema neslužbenim informacijama, uhapšen je i njegov sin, a Uskok i u ovom slučaju tereti izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića, koji je i ranije ove godine bivao uhapšen sa Mamićem.

"Obavještavamo javnost i navijače da su u srijedu u ranim jutarnjim satima u prostorije GNK Dinamo ušli djelatnici PN USKOK-a. O svim daljnjim informacijama i klupskim odlukama pravovremeno ćemo obavijestiti javnost putem službene stranice", objavio je kratko GNK Dinamo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mamić je od ranije pod istragom Uskoka zbog sumnje da je oštetio Dinamo za najmanje 117,8 miliona kuna, a proračun za oko 12.2 miliona kuna neobračunatog i neplaćenog poreza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.