Poznat sudija za najveći španski derbi

Borbalan sudi El Clasico

Midhat Šljivak

David Fernandez Borbalan izabran je za glavnog sudiju za veliki El Clasico između Real Madrida i Barcelone, koji se igra u subotu na Santiago Bernabeu.

Rukovodstvo Primere dugo je razmišljalo o sudiji za najveći španski derbi, a na kraju je ova čast ukazana Borbalanu.

Njemu će ovo biti treći El Clasico kojeg će suditi. Dosadašnja dva je sudio u sezoni 2011/2012. Barcelona je na Santiago Bernabeu dobila meč s 3:1, a sudio je i poznati meč Superkupa 2011. godine.

U tom meču glavnu ulogu je imao tadašnji trener Kraljeva Jose Mourinho. Portugalac je tada u gužvi pored terena udario u oko pomoćnog trenera Barcelone Tita Vilanovu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Borbalan je godinama jedan od najboljih španskih sudija. U Primeri sudi već 11 godina, dok je na FIFA listi od 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.