Bez milosti prema Makedoncu

Rigorozna kazna UEFA-e za Ademija

Endin Čaušević

Disciplinska komisija UEFA-e je danas suspendovala fudbalera Dinama iz Zagreba Arijana Ademija na četiri godine neigranja.

Ademi je nakon pobjede Dinama protiv londonskog Arsenala u okviru Lige prvaka bio pozitivan na doping testu. Nakon prvog testa Makedonac je poslao nalaze i za B test koji je također pao.

Navodno, makedonski fudbaler je nedozvoljene supstance dobio na okupljanju reprezentacije, ali UEFA nije željela to da uzima u obzir.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Disciplinska komisija UEFA-e danas je objavila da je fudbaler Dinama kažnjen na četiri godine neigranja. Iz Dinama su kratko prokomentarisali da su šokirani ovom odlukom UEFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.