13. kolo njemačke Bundeslige

Ni Schalke nije uspio zaustaviti Bayern

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna kao gosti savladali su Schalke u okviru 13. kola njemačke Bundeslige.

Bavarci su na gostovanju kod Schalkea slavili sa 3:1 i upisali nova tri boda. Gostujuća ekipa do vodstva stigla je u devetoj minuti utakmice kada je mrežu Schalkea zatresao Alaba. 

Ipak, Schalke je brzo odgovorio. U 17. minuti na asistenciju Sanea na 1:1 izjednačio je Meyer.

Bayern je u drugom poluvremenu svim silama krenuo po drugi pogodak. To im se isplatilo u 69. minuti kada je Javi Martinez pogodio za novo vodstvo Bavaraca.

U 76. minuti nakon centaršuta Lewandowskog zaprijetio je Robben, ali je njegov udarac glavom otišao preko prečke. Konačnih 3:1 za Bayern postavio je Muller u posljednjim sekundama utakmice.

Bayern je prvi na tabeli Bundeslige sa 37 bodova, dok je Schalke sedmi sa 20 bodova.

Bundesliga, 13. kolo:

Schalke - Bayern 1:3

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


David Alaba Goal - Schalke 04 vs Bayern Munich... by sports-live1


Javi Martinez Goal Schalke 1 - 2 Bayern... by funnyno1
1-3 Muller Fantastic Winning Goal | Schalke 04... by soccerhub365

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.