Foto: EPA

Najbolje defanzivne ekipe Evrope

Kako postići gol Bayernu i Atleticu?

Midhat Šljivak

Iako postoji sportska izreka kako je napad najbolja odbrana, postoje ekipe kojima je skoro nemoguće postići pogodak i koje igraju zaista odlično u defanzivi.

Od najboljih evropskih klubova, odnosno ekipa iz pet najjačih evropskih liga, najbolju odbranu ima minhenski Bayern.

Bavarci rijetko primaju pogotke u Bundesligi. U dosadašnjem dijelu sezone u Bundesligi su primili svega pet pogodaka, a nijedan tim im nije dao više od jednog pogotka.

Pet ekipa je uspjelo zatresti mrežu Manuela Neuera. To su Hoffenheim, Augsburg, Wolfsburg, Borussia Dortmund i Schalke.

Nakon Bayerna, najbolju odbranu u Evropi ima madridski Atletico. Jorgandžije su u Primeri primile svega šest pogodaka, od čega im je dva postigla Barcelone.

Da su zatresli mrežu tima s Vicente Calderona mogu se još pohvaliti, Villarreal, Real Madrid, Valencia i Deportivo.

Odlične odbrane imaju još Inter i PSG. Vodeći timovi italijanskog i francuskog prvenstva su primili po sedam pogodaka u dosadašnjem dijelu sezone, a krug od pet defenzivnih ekipa zatvara Napoli. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tim sa San Paola je u 13 odigranih kola Serie A primio osam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.