Foto: EPA

Očajna statistika Reala

Kraljevi primljenih golova

Midhat Šljivak

Real Madrid je sinoć savladao Shakhtar u Donetsku s 4:3, a Kraljevima je malo falilo da prokockaju prednost od četiri gola.

Čak tri pogotka tim iz Madrida je primio u samom finišu, a uz dosta sreće su sačuvali tri boda u ovom meču.

Shakthar je protiv kraljevskog kluba imao tri šuta u okvir gola. Sva tri pokušaja su završila iza leđa Kika Casille, koji je branio u sinoćnjem meču.

Navijače Reala zabrinjava skoro nevjerovatan podatak. Tim Rafaela Beniteza je u posljednje tri utakmice primio čak 10 pogodaka iz samo 15 šuteva u okvir gola.

Sevilla im je dala tri gola iz pet pokušaja u okvir (3:2), da bi ih zatim Barcelona deklasirala u El Clasicu sa četiri pogotka iz sedam šuteva u okvir gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Statistika kojom se velikan iz Madrida ne može hvaliti, a ako ovako nastave, pred njima će biti jako teška sezona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.