Plemići ostali u samom vrhu

Zrinjski petardom ispratio Drinu u Zvornik

Zrinjski je na svom terenu u potpunosti opravdao ulogu favorita protiv Drine, koju je savladao sa visokih 5:0.

Na prvi pogodak se čekalo do 11. minuti, a onda je Ognjen Todorović doveo Plemiće u prednost od 1:0. Do kraja poluvremena, Zrinjski je postigao još dva pogotka i to oba preko Jasmina Mešanovića.

Bivši fudbaler Slobode, Čelika i Osijeka je prvi gol postigao u 38. minuti, da bi sedam minuta kasnije pogodio sa bijele tačke.

Četvrti gol na utakmici djelo je Steve Nikolića, koji je u 55. minuti otklonio i najmanju moguću sumnju u pobjednika utakmice. Do kraja utakmice su domaći imali još nekoliko prilika, a peti gol su postigli u 90. minuti, preko rezerviste Vranjića.

Zrinjski je ovom pobjedom stigo do svog 36. boda i ostao samo jedan bod iza prvoplasirane Slobode, dok je Drina pretposljednji tim na tabeli i sve je bliže ispadanju u niži rang.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga, 17. kolo:

Zrinjski - Drina 5:0 (Todorović 11', Mešanović 38', 45', Nikolić 55', Vranjić 90') 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.