Od njih nema odanijih

Navijači Borussije ne mare za ime protivnika: Westfalen pun!

Navijači Borussije Dortmund su bez ikakve dileme najodaniji navijači u Evropi.

Bili su tu i u dobru i u zlu, a njihova glavna i najbolja odlika je to što na stadion dolaze isključivo zbog svog kluba, koji im je uvijek interesantan, bez obzira na ime i kvalitet protivnika.

Danas se Borussia sastala sa Stuttgartom, koji je bio apsolutni autsajder u ovom meču, što se vidjelo i po rezultatu (4:1).

Bez obzira na to, tribine Westfalena odnosno Signal Iduna Parka bile su ispunjene do posljednjeg mjesta. Zvanična informacija o posjeti na stadionu kaže da je utakmici prisustvovalo tačno 81,359 gledalaca, što je vjerovatno najveća posjeta u ovoj sezoni Bundeslige.

Navijači na Westfalenu su na kraju imali razloga za slavlje, jer im je njihov klub pobjedom uljepšao ovo nedjeljno poslijepodne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.