Real slavio protiv Eibara

Novi trijumf Reala, Izet Hajrović "živ"

Edmir Škorić

Real Madrid gostovao je u Eibaru u 13. kolu španske Primere, te je bez većih problema upisao nova tri boda.

Real nije briljirao, no svejedno je uspio da ostvari pobjedu kojom je zadržao korak za Barcelonom i Atleticom.

Kraljevi su prvi put zaprijetili domaćinu poslije 15 minuta igre, ali je Ronaldov udarac zaustavio golman domaćih Riesgo. Eibar je uzvratio kroz dvije minute, ali je i Navas bio siguran na svom golu.

U završnici provg dijela Madriđani dolaze do pogotka. Modrić je ubacio, a Bale glavom loptu poslao u mrežu Eibara. Mogao je Bale u posljednjim sekundama prvog dijela postići još jedan gol, ali je ostalo 1:0.

Još dosadnija predstava u nastavku, a konačan rezultat postavlja Ronaldo u 82. minuti, pogodivši s bijele tačke. 

U sastavu Eibara od 85. minute zaigrao je i bh. reprezentativac Izet Hajrović. 

Real je, kako smo rekli, treći sa 27 bodova, Eibar je sedmi sa sedam bodova manje u odnosu na Kraljeve. Inače, treba dodati da je Real slavio u Primeri nakon dva uzastopna poraza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 13. kolo:

Eibar - Real 0:2 (Bale 43, Ronaldo 82 - penal)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.