Sigurna pobjeda

Real se s Cadizom lako obračunao i bez zvijezda

Edmir Škorić

Real Madrid je bio siguran na gostovanju u Cadizu u prvom susretu šesnaestine finala Kupa kralja, pa je slavio s 3:1.

Drugoligaš je pružio pristojan otpor Kraljevima, koji su igrali u izmijenjenom sastavu, bez glavnih zvijezda, ali je svejedno gostujući tim na kraju ostvario sigurnu pobjedu.

Cheryshev je razočarao domaće navijače već nakon tri minute igre nakon asistenije Jamesa Rodrigueza, a to je bio ujedno i rezultat prvog dijela.

Sjajni Isco u nastavku rješava sve dileme oko plasma u osminu finala. Prvo je u 66. minuti pogodio za 2:0 nakon jedne sjajne lopte Casemira, da bi u 74. na ubačaj Jamesa (druga asistencija) povisio na 3:0. Utješni gol za Cadiz postigao je Marquez u 88. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je očekivano slavio i sad miran dočekuje revanš, mada je jasno da su Kraljevi zakoračili u osminu finala domaćeg Kupa.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.