Trener Zrinjskog pred meč protiv Travnika

Marinović: Pobjedom želimo ostati u vrhu tabele

Zrinjski iz Mostara u subotu će protiv Travnika odigrati posljednju utakmicu u ovoj godini.

Trener mostarske ekipe Vinko Marinović smatra da njegove izabranike na Piroti očekuje teška utakmica, ali je svjestan da je od velike važnosti ući u proljeće sa što većom bodovnom zalihom. 

"Sigurno da nas čeka jedna teška utakmica, jer Travnik pokušava opstati u ligi. Oni igraju dobro protiv ekipa iz vrha. Dobili su Sarajevo i Željezničar, a sa Širokim su remizirali. Oni su izuzetno motivisani protiv ekipa iz vrha, ali i mi želimo ostati u vrhu i neophodni su nam bodovi. Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu, ali i tri boda za našu ekipu", rekao je Marinković.

On je dodao da je već odlučio s kojim igračima će se suprotstaviti Travniku. 

"Ja se nadam da će teren biti uslovan za igru. Kakav god on bio mi moramo biti u dobrom naboju, jer mi moramo doći do pozitivnog rezultata. Travnik ima dosta igrača koji su neugodni, ali mislim da sve zavisi od nas i od našeg pristupa. Mi nemamo kadrovskih problema i ja već u glavi imam sastav".

Ognjen Todorović smatra da je Zrinjski bolji i da bi trebao pobijediti na Piroti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Travnik je neugodna ekipa, posebno na Piroti, tako da nas očekuje teška utakmica. Mislim da smo kvalitetniji od njih što se tiče igračkog kadra i želimo pobjedom završiti polusezonu. Mi želimo na pauzu otići nakon dobro odigrane posljednje utakmice, a ne nakon nekog kiksa u Travniku".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.