Trener Zrinjskog zadovoljan prvim dijelom sezone

Marinović: Favorita nema, možda je Sloboda u blagoj prednosti

Adnan Beganović

Fudbaleri Zrinjskog su prvi dio premijerligaške sezone okončali na 2. mjestu tabele sa 39 osvojenih bodova, odnosno bodom manje od prvoplasirane Slobode.

U 18 odigranih susreta Plemići su upisali 12 pobjeda, tri remija i isto toliko poraza, a šef stručnog štaba Zrinjskog Vinko Marinović zadovoljan je učinkom svojih izabranika.

"Zadovoljni smo, možda smo mogli osvojiti još koji bod više, no kada se sve sabere i oduzme, ne smijemo biti nezadovoljni. Još ima prostora za napredak i mislim da smo pred kraj sezone počeli pružati partije onakve kakve i ja ustvari očekujem", za SportSport.ba je istakao Marinović.

"Želimo osvojiti titulu, no svjesni smo da nam neće biti lako. Sve ekipe iz vrha ravnopravno konkurišu za titulu. Biće teško i neizvjesno, izrazitog favorita nema s tim što je Sloboda možda u maloj prednosti zbog čitave situacije u ovom klubu", dodao je Marinović.

Zrinjski je u 18 kola primio samo sedam golova i po tom parametru je najbolja ekipa u Premijer ligi.

"Disciplina u odbrani svakoj ekipi daje mnogo toga dobroga. Zadovoljan sam po tom pitanju, no i tu ima prostora za napredak. Čvrsta i odgovorna igra je ono na čemu insistiram kao trener, a iz takve igre je mnogo lakše napraviti dosta toga u ofanzivi", ističe Marinović.

Fudbaleri Zrinjskog su od juče na odmoru, a početak priprema za drugi dio sezone je zakazan za 12. januar.

"Od juče smo na odmoru. Igrači su dobili program po kojem će raditi na odmoru, a 12. januara ćemo početi s pripremama za drugi dio sezone. Najvejrovatnije ćemo prvi dio obaviti u Međugorju, a onda ćemo otputovati u toplije krajeve", govori šef struke Zrinjskog i na kraju dodaje:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo širok igrački kadar i nekih većih promjena po tom pitanju neće biti. Možda će nas napustiti par igrača koji nisu imali veću minutažu, a mi ćemo pratiti situaciju na tržištu i ukoliko se ukaže prilika za angažmanom kvalitetnog igrača, iskoristit ćemo je. Idealno bi bilo kada bismo se pojačali u svakom dijelu ekipe, odbrani, vezi i napadu. No, zadovoljni smo igračkmim kadrom, pa nećemo dovoditi igrače tek da bismo ih doveli."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.