FOTO: EPA

Liverpool ga želi vratiti

Rummenigge: Želimo zadržati Alonsa u Bayernu

Karl-Heinz Rummenigge je u izjavi za njemačke medije istakao da želi zadržati Xabija Alonsa u Bayernu. 

Bivši reprezentativac Španije se u posljednje vrijeme sve više povezuje sa povratkom u Liverpool, međutim šanse da pređe na Anfield su minimalne jer je Alonso pokazao zainteresovanost da produženje saradnje s Bayernom.

"Želimo da Xabi Alonso ostane i dalje u Bayernu. On je već ranije pokazao da je zainteresovan da produži svoj ugovor i uskoro ćemo obaviti razgovore s njim. Važan je za naš tim", izjavio je izvršni direktor Bayerna. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Xabi Alonso je u Bayern stigao 2014. godine, a ove sezone je za minhenski klub odigrao 18 utakmica i pritom upisao jednu asistenciju. Tokom karijere još je igrao za Real Madrid, Real Sociedad, Eibar i Liverpool. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.